top of page

MPS behaalt officiële vergunning als betalingsinstelling

25 juni 2024 - Download de PDF-versie

Internationaal groeipotentieel voor Belgische betaalprovider

Oudenaarde, 25 juni 2024 – De Belgische betaalprovider MPS (Mobile Payment Solutions) heeft officieel de status van vergunde betalingsinstelling behaald. Dit is een belangrijke mijlpaal voor de Fintech-scale-up, die nu toetreedt tot het selecte netwerk van geautoriseerde payment institutes.

Validering en betrouwbaarheid

Deze vergunning vormt een essentiële validatie van de projecten van MPS en erkent de waarde en betrouwbaarheid van hun diensten. “De vergunning opent belangrijke deuren en stelt ons in staat om de volgende stap in ons groeitraject te zetten,” zegt Jan Harboort, CEO van MPS. “Het zorgt ervoor dat we onze expansie binnen de Europese Economische en Monetaire Unie verder kunnen zetten, wat vanaf dag één een belangrijke doelstelling was.”

Langdurig en intensief traject

In België zijn slechts een handvol ondernemingen die deze vergunning hebben. Het verkrijgen ervan is dan ook het resultaat van een langdurig en intensief traject, waarin MPS op verschillende pijlers is geëvalueerd en geauditeerd. Deze grondige voorbereiding heeft bijgedragen aan het vertrouwen en de geloofwaardigheid van het bedrijf binnen de sector.

“Dankzij deze vergunning kunnen we een belangrijke doelstelling realiseren: onze expansie binnen de EMU.”

-        Jan Harboort, CEO Mobile Payment Solutions

"We zien dit als een mijlpaal," vervolgt Harboort. "Het markeert een belangrijke stap in onze groei als scale-up. Dankzij deze vergunning hebben we de tools in handen om een versnelling hoger te schakelen."

De vergunning bevestigt dat MPS voldoet aan de hoge normen en regelgeving die vereist zijn voor betalingsinstelling, en biedt een solide basis voor verdere expansie en samenwerkingen binnen de EMU.

Over MPS

MPS is een innovatieve Belgische betaalprovider die betrouwbare en efficiënte betalingsoplossingen biedt. Een van hun vlaggenschepen zijn de groene terminals van Waow, die momenteel bij meer dan 600 handelaars staan en waarop 135.000 consumenten dagelijks vertrouwen.

Voor meer informatie, bezoek NBB.be.

Download de PDF-versie van dit artikel

bottom of page