top of page

Belgische betaalprovider MPS haalt 4 miljoen euro op bij eerste kapitaalronde

13 januari 2022

MPS verviervoudigt kapitaal door vertrouwen van aandeelhouders

Brakel, 13 januari 2022 - Mobile Payment Solutions neemt dit jaar alvast een vliegende start. De onderneming achter de groene betaalterminals haalde bij haar allereerste kapitaalronde 4 miljoen euro extra kapitaal op. Dat brengt het totale vermogen van de onderneming naar 5.5 miljoen euro.

Intern vertrouwen

Het nieuwe kapitaal van Mobile Payment Solutions is afkomstig uit de huidige structuur. “Deze interne kapitaalronde is het resultaat van het hoge vertrouwen dat onze verschillende aandeelhouders in MPS hebben”, begint CEO Jan Harboort zijn verhaal. “Ze geloven in het veelzijdige verhaal en dragen op deze manier rechtstreeks bij aan de groei en verdere ontwikkeling van de onderneming en haar submerken.”

Ambitieuze groeiplannen gefinancierd

Het nieuwe kapitaal wordt ingezet op 3 verschillende pijlers: groei, ontwikkeling en staffing. “We bevinden ons op een cruciaal kruispunt, waarbij we van start-up doorgroeien naar scale-up. De uitbreiding van ons team is dan ook één van onze focuspunten in 2022”, vult Jan Harboort aan.

Het interne vertrouwen van onze aandeelhouders zorgt ervoor dat we in 2022 kunnen inzetten op groei, ontwikkeling en staffing.”

-        Jan Harboort, CEO Mobile Payment Solutions

“Daarnaast is de verdere ontwikkeling van onze oplossingen een tweede vliegwieleffect voor groei. De producten van MPS werden reeds gevalideerd door verschillende ondernemers en consumenten. Nu kunnen we starten aan de verfijning en uitbreiding van deze oplossingen”, vervolledigt hij.

De toekomst verzekerd

Het vlaggenschip powerd by Mobile Payment Solutions zijn de groene Waow-terminals, waarmee consumenten meteen 2% korting op hun aankoop krijgen. Toch heeft de scale-up ambitieuze groeiplannen. “We zijn bezig met de finalisatie van het aanvraagdossier voor een EMI-licentie bij de NBB en willen dit jaar ons PAGD (split-transit) payment-verhaal uitrollen”, besluit Jan Harboort.

bottom of page